Στην καθημερινότητά μας υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα που περνούν από το χέρι μας προκειμένου να ολοκληρωθούν.

Το όλο ζήτημα είναι να γίνονται όλες μας οι δραστηριότητες σωστά και έγκαιρα.

Υπάρχει όμως μια παγίδα που συχνά παραβλέπουμε και πέφτουμε μέσα. Ποια είναι αυτή; Το ότι καταπιανόμαστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, χωρίς όμως να τα ολοκληρώνουμε.

Το να έχουμε πολλά πράγματα να τρέχουν παράλληλα, δεν μας κάνει πιο παραγωγικούς. Μας κρατά απλά απασχολημένους και συχνά φέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε.

Με προσοχή το multitasking

Για πολλούς το multitasking είναι must στο χώρο εργασίας (και όχι μόνο). Η αλήθεια είναι ότι βοηθάει, αλλά για να το έχεις πρέπει να ξέρεις και να το κάνεις σωστά.

Για να γίνει σωστά η δουλειά του multitasking, πρέπει να ολοκληρώνουμε χωρίς λάθη και εμπρόθεσμα τις δραστηριότητες που μάς ανατίθενται.

Αλλιώς το multitasking μόνο μπέρδεμα μπορεί να φέρει που ουσιαστικά «πληγώνει» την απόδοση και την ποιότητα της δουλειάς μας.

Ένα – ένα πράγμα

Αντίθετα, με το να έχουμε υπό τον έλεγχό μας ένα ένα πράγμα κάθε φορά, μάς βοηθάει να το ολοκληρώσουμε καλύτερα. Όλη η προσοχή στρέφεται εκεί και οι πιθανότητες λάθος μειώνονται αισθητά.

Οπόταν είναι σημαντικό να μάθουμε να ολοκληρώνουμε με ό,τι καταπιανόμαστε και όχι απλά να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Κυρίως όσοι ελέγχουν το ανθρώπινο δυναμικό και του αναθέτουν εργασίες, θα πρέπει να ξέρουν τι και πόσα έχει ο καθένας να κάνει. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουν ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες «ταχύτητες». Άλλοι χρειάζονται περισσότερη ώρα από άλλους κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν πριν κρίνουν ένα αποτέλεσμα.

Άλλο λοιπόν πράγμα να είμαστε συνεχώς απασχολημένοι, άλλο να είμαστε παραγωγικοί. Ξεκαθαρίστε τι είναι πιο σημαντικό στο χώρο σας πριν καταπιαστείτε με πολλά.

Διαβάστε επίσης: 3 αποτελεσματικοί τρόποι για να είστε πιο παραγωγικοί