Μια Κυπριακή επιχείρηση ανάμεσα στις 12 καλύτερες της Ευρώπης στα European Business Awards 2016/17 sponsored by RSM

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, έγινε η 10η τελετή απονομής των European Business Awards sponsored by RSM, η οποία φέτος έλαβε χώρα στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Τα European Business Awards sponsored by RSM είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η επιτυχημένη πορεία που επιδεικνύει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια στο θεσμό αυτό συνεχίστηκε και φέτος. Ανάμεσα στις 12 ευρωπαϊκές εταιρίες που διακρίθηκαν στον τελικό βραβεύτηκε και μια Κυπριακή!

Φέτος, για πρώτη φορά μια Κυπριακή εταιρία κατέκτησε το European Business Award της κατηγορίας στην οποία συμμετείχε. Με παρουσία σε 25 χώρες, η Alion Vegetables & Fruit Co Ltd βραβέυτηκε με το The Import/ Export Awardεπιδεικνύοντας ανοδικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης και επιτυχή στρατηγική επέκτασης σε νέες αγορές. Η εταιρία ξεχώρισε ανάμεσα στις 10 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της κατηγορίας της λόγω της προοδευτικής εξαγωγικής στρατηγικής που έχει υιοθετήσει. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η δυναμική εξέλιξη της εταιρίας, η οποία αποτέλεσε αρωγό για την ανάδειξή της σε πρωτοπόρα επιχείρηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό της στον κλάδο που δραστηριοποιείται.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 33.000 εταιρίες από 34 χώρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των περσινών συμμετοχών και αυξάνοντας τον ανταγωνισμό σημαντικά. Οι εταιρείες αναδείχτηκαν μέσα από μία διαδικασία αποτελούμενη από πολλά στάδια αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν κριτές διεθνούς κύρους προερχόμενοι από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο. Οι υποψήφιες εταιρείες αξιολογήθηκαν μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δεικτών, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία διαγωνίζονταν, συμπεριλαμβανομένων της καινοτομίας, της ηθικής και του διεθνούς προσανατολισμού.

Εντυπωσιακή και φέτος ήταν η επίδοση των κυπριακών εταιριών όπου από τις 14 κυπριακές εταιρίες οι οποίες είχαν διακριθεί στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ως National Champions, οι 2 αναδείχθηκαν ως φιναλίστ και κατατάχθηκαν ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρίες της Ευρώπης στην κατηγορία στην οποία διαγωνίστηκαν, κατακτώντας τον τιμητικό τίτλο Ruban dHonneur. Αυτές είναι η Alion Vegetables & Fruit Co Ltd και η NIPD Genetics Limited.