Το 93% των marketeers ασχολούνται εντατικά με την βίντεο παραγωγή καθώς αυτό ξεχωρίζει το τελευταίο διάστημα στον ψηφιακό κόσμο της επικοινωνίας και διαφήμισης.

Ευτυχώς για εμάς, η τεχνολογία και η ποιότητα πλέον των κινητών smart phone συσκευών μας επιτρέπει να δημιουργούμε εξαιρετικό περιεχόμενο που μάλιστα είναι και πιο κοντά στα γούστα του θεατή, καθώς ξεφεύγει από την ακριβή και στημένη παραγωγή και τέλος ταυτίζεται με το περιεχόμενο του βίντεο που παρακολουθεί.

Πιο κάτω είναι τα 8 στάδια ή συμβουλές προς μια ποιοτική και ενδιαφέρουσα παραγωγή βίντεο κατευθείαν από το smart phone σας.

1. Σταθεροποιήστε την συσκευή και συνάμα την βιντεογράφηση με την χρήση ενός τριποδιού. το κόστος υπολογίζεται από €10-€30.

2. Βεβαιωθείτε ότι το διάστημα (κενό) πάνω από το κεφάλι του πρωταγωνιστή, δεν είναι πολύ μεγάλο ούτε ακριβώς στο κεφάλι του.

3. Μείνετε όσο πιο κοντά γίνετε στον πρωταγωνιστή, για να κερδίσετε την καλύτερη δυνατό ποιότητα στο ήχο, εκτός και αν χρησιμοποιείτε μικρόφωνο.

4. Βεβαιωθείτε ότι το φως κτυπά στο μπροστινό μέρος του πρωταγωνιστή και όχι πίσω του. Προσοχή στις σκιές και αντανακλάσεις.

5. Προσέξτε από τυχόν echo στον ήχο αν είστε σε κλειστό χώρο. Αν συμβαίνει αυτό, χρησιμοποιήστε κάποιο χαλί στο πάτωμα που θα εξομαλύνει ελαφρώς το φαινόμενο.

6. Γυρίστε το βίντεο σε landscape mode και όχι vertical. Αυτό θα εξυπηρετήσει στην χρήση του βίντεο σε διάφορα μέσα και όχι μόνο σε mobile συσκευές.

Σχετικό Άρθρο: 5 λόγοι γιατί οι επιχειρήσεις να γυρίσουν portrait video

7. Βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον πίσω από το βίντεο σας είναι clean & neat! Δηλαδή δεν υπάρχουν ακαθαρσίες και περιττά πράγματα που να “κλέβουν” την παράσταση.

8. Χρησιμοποιήστε δωρεάν προγράμματα όπως iMovie και WeVideo για το video editing. Αφιερώστε λίγο χρόνο να δείτε κάποιο tutorial, κάτι που θα δώσει αξία στο βίντεο σας.

Προτείνουμε 3 προγράμματα για video editing από το smart phone σας:

1. iMovie

2. WeVideo

3. Videolicious