Η παρουσία σας σε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο (με 800 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως) δεν είναι τυχαία, και ο λόγος που μερικοί λογαριασμοί έχουν περισσότερους followers από εμάς (κατακρίβειαν πολύ περισσότερους) δεν είναι ένας αλλά πολλοί.

Ο μεγάλος αριθμός followers σε ένα προσωπικό λογαριασμό, είναι χαρά Θεού, και σε μία επιχείρηση μπορεί να κάνει θαύματα, τόσο στην στρατηγική της εταιρικής αναγνώρισης αλλά και στις πωλήσεις.

Αυτά τα 5 απλά βήματα, μπορούν να “ωριμάσουν” τον λογαριασμό σας στο Instagram και να αυξήσουν τους followers σας.

1. Διαλέξτε προσεκτικά το όνομα χρήστη (username) σας

Συχνά, το κοινό στο Instagram σας ψάχνει με βάση την θεματολογία σας. Αν για παράδειγμα, έχετε κατάστημα ανδρικής μόδας, πιθανών ο χρήστης να ψάχνει Men Clothing. Το όνομα αυτό πρέπει να αποτελείται από μερικές λέξεις, κατά προτίμηση 2-4, και πρέπει να το σκεφτείτε με βάση την γλώσσα του αγοραστικού σας κοινού.

2. Συμπληρώστε σωστά το Instagram bio

Το Instagram bio είναι εξίσου σημαντικό όσο και το όνομα χρήστη (username). Χρησιμοποιήστε τους 150 χαρακτήρες που δικαιούστε για να εντάξετε στο κείμενο σας, λέξεις κλειδιά και hashtags. Για παράδειγμα, εξηγείστε ποιος είστε, τι κάνετε, υπηρεσίες, προϊόντα και γιατί κάποιος να σας ακολουθήσει.

3. Εντάξετε την χρήση τοποθεσίας (geotagging) στις αναρτήσεις σας

Πρώτον, οι χρήστες πολλές φορές ψάχνουν περιεχόμενο που σχετίζεται με τοποθεσίες και κατά δεύτερον το περιεχόμενο που εμφανίζεται στον τοίχο σας, προσαρμόζεται αναλόγως με την τοποθεσία σας. Πολύ πιθανών να το έχετε προσέξει, μπορεί και όχι. Για παράδειγμα, αν το προϊον σας υπάρχει σε The Mall of Cyprus, καλό είναι να χρησιμοποιείται την τοποθεσία αυτή προς το συμφέρον σας.

4. Χρησιμοποιήστε #hashtags στις αναρτήσεις σας

Πιθανών αυτό να έπρεπε να βρίσκετε στην θέση νούμερο 1 της σημερινής λίστας. Αν δεν είστε ήδη ενήμεροι, οι χρήστες ακολουθούν πλέον hashtags και όχι μόνο προσωπικά προφίλ και επιχειρήσεις. Τυχαίο? Δεν νομίζω. Αυτό δείχνει την δυναμική των hashtags και καλό είναι να το εντάξουμε άμεσα στην στρατηγική μας. Μεγάλο κεφάλαιο το hashtags, πιο κάτω όμως τα πιο σημαντικά,

  • Τα hashtags χωρίζονται σε παγκόσμια (global) και τοπικά (local). Για παράδειγμα τα #instagood και #photooftheday hashtags αποτελούν παγκόσμια χρήσης με εκατομμύρια followers, ενώ τα #nicosia και #cyprus είναι τοπικά hashtags και το αποτέλεσμα μας θα είναι πολύ διαφορετικό. Στην χρήση παγκόσμιων hashtags αναμένουμε περισσότερη εμπλοκή από παγκόσμιους χρήστες ενώ στα τοπικά hashtags αναμένουμε λιγότερη από τοπικούς χρήστες. Θα περιέγραφα τα παγκόσμια hashtags σαν quantitative αποτέλεσμα ενώ τα τοπικά σανqualitative.  
  • Τα hashtags είναι απλά και δωρεάν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι 30 σε κάθε σας ανάρτηση. Ο ιδανικός αριθμός σε κάθε ανάρτηση είναι 10.

5. Ψάξτε τα πιο trend (top posts) για τα δικά σας hashtags

Εξαιρετική ιδέα αφού σας δίνει ιδέες ως προς το περιεχόμενο που θα δημιουργήσετε. Όπως αναφέρθηκα πιο πάνω, οι χρήστες ακολουθούν hashtags και αυτό προτείνω να κάνετε και εσείς. Αυτό επεκτείνεται αν εσείς μελετήσετε την λίστα με τις πιο διαδεδομένες αναρτήσεις των αγαπημένων σας hashtags, καταγράψετε τι είναι αυτό που κάνει την ανάρτηση τόσο δημοφιλή και εμπνευστείτε από αυτό. Αυτό κάναμε και εμείς, και χρησιμοποιήσαμε τον τοίχο του προφίλ μας, με καρουζέλ 6 φωτογραφιών για την ανάρτηση ενός quote!

Αν έχετε φθάσει μέχρι εδώ, συγχαρητήρια που έχετε ολοκληρώσει το άρθρο και σας ευχαριστούμε πολύ. Ο χρόνος σας μας τιμά ιδιαίτερα. Όλα τα πιο πάνω δεν θα μας φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε μια εβδομάδα, αλλά ούτε και δύο. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και συστηματικότητα.

Ευχές για μια εξαιρετική ινσταγκραματική πορεία και σας ευχόμαστε πολλούς πολλούς followers!