Σε κάθε διαπροσωπική μας σχέση θέλουμε και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο θετικοί γίνεται. Η θετική αύρα που κανείς εκπέμπει μπορεί να προκαλέσει άμεσα μια συμπάθεια, που για κάθε άνθρωπο είναι σημαντική.

Οι συμπαθητικοί άνθρωποι έχουν κάποια χαρακτηριστικά που δεν μπορείς να παραβλέψεις. Μπορεί να μην τα έχεις προσέξει ποτέ, αλλά κάποιες μικροσυμπεριφορές κατατάσσουν κάποιους ανθρώπους σε μια άλλη, πιο συμπαθητική κατηγορία από κάποιους άλλους.

Γι’ αυτό κι εδώ βρήκαμε 5 συμπεριφορές που έχουν οι συμπαθητικοί άνθρωποι και που μπορείς να υιοθετήσεις κι εσύ για να κερδίσεις τις εντυπώσεις (και όχι μόνο)!

  1. Χαίρονται πραγματικά όταν σε βλέπουν

Μπαίνεις π.χ. σε ένα γραφείο και υπάρχει πάντα εκείνος ο ένας που θα σε υποδεχτεί με ένα πλατύ χαμόγελο. Μπορείς να σκεφτείς κάτι πιο θετικό για να συμπαθήσεις αμέσως εκείνο το άτομο; Δείχνε πραγματική χαρά όταν βλέπεις τους φίλους ή τους συναδέλφους σου και άσε τους να στο ανταποδώσουν.

2. Ακούνε περισσότερο από όσο μιλούν

Οι άνθρωποι που ακούνε κερδίζουν και οι ίδιοι περισσότερο την προσοχή. Αυτή η αρετή δεν έχει καμία σχέση με την αίσθηση της ακοής. Είναι η όλη η προσοχή που δίνουν όταν ο άλλος τους μιλήσει. Ακόμη και να μην βρίσκουν κανένα ενδιαφέρον στα όσα ακούνε, εντούτοις ακούν, κατανοούν και συνεισφέρουν στο διάλογο.

Είναι δύσκολο στις μέρες μας να βρεις κάποιον που να ακούει με προσοχή. Γι’ αυτό και θα ξεχωρίσεις αν το κάνεις συχνά.

  1. Δεν κοιτάζουν συνεχώς το κινητό τους

Η επικοινωνία έχει μεταβληθεί με την τεχνολογική έξαρση της τελευταίας δεκαετίας. Όχι όμως και η αξία της.

Η οπτική επικοινωνία εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό μέσο σωστών διαπροσωπικών σχέσεων. Γι΄αυτό και οι συμπαθητικοί άνθρωποι δεν κοιτάζουν ποτέ το κινητό τους όταν συζητάνε με τρίτους.

Ακόμη και όταν περιμένουν σε ένα δωμάτιο για να ξεκινήσει μια συνάντηση, προτιμούν να συζητήσουν με τους άλλους παρά να απορροφηθούν στο κινητό τους.

Με τον τρόπο αυτό δείχνουν, ασυναίσθητα ίσως, ότι εκτιμούν την παρέα και δεν θέλουν να συνομιλήσουν με έναν άλλο μέσω chat. Ξανασκέψου το την επόμενη φορά που θα βγάλεις πάνω το κινητό σου.

  1. Ξέρουν να εκφράζονται

Είναι οι άνθρωποι «που έχουν χρώμα». Που δεν είναι τυπικοί, άγαρμποι, ψεύτικοι. Που θα χαμογελάσουν όταν σε δουν, που δεν θα διστάσουν να σε ακουμπήσουν, που θα γελάσουν με τη ψυχή τους σε μια σου αστεία κουβέντα, που δεν θα τους νοιάξει καθόλου αν «τσαλακωθεί» η εικόνα τους.

Αυτοί γελάνε και με τις δικές τους τις αδυναμίες, χωρίς να αισθάνονται ντροπή ή κόμπλεξ. Και οι άνθρωποι γύρω τους το αναγνωρίζουν αυτό και συμμετέχουν στην όμορφη στιγμή.  

  1. Θυμούνται ονόματα, καταστάσεις και λεπτομέρειες

Όταν κάποιος μοιράζεται μια ιστορία μαζί τους αυτοί θυμούνται τα πάντα. Μπορεί να είναι από το όνομα του κατοικίδιου μέχρι το χρώμα της νέας τσάντας. Δεν είναι χάρισμα εκ φύσεως, είναι ικανότητα που μπορεί να καλλιεργηθεί.

Σκέψου απλά πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεσαι κάτι με κάποιον και αυτός να το θυμάται την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε. Και μάλιστα, με εκείνην τη λεπτομέρεια που ίσως ούτε εσύ να μην θυμάσαι.

Αυτός ο άνθρωπος σε ακούει πραγματικά. Αυτός ο άνθρωπος σου έδειξε πως είσαι σημαντικός. Αυτή την ικανότητα θες να την καλλιεργήσεις.  

Συμπέρασμα

Το να δείχνεις στον άλλο πως είναι σημαντικός με το να τον ακούς, να τον προσέχεις και να του το δείχνεις, «ανεβαίνεις» στα μάτια του και κερδίζεις τη συμπάθειά του.

Κάνε συνήθεια το να δείχνεις τα στοιχεία αυτά και θα δεις περισσότερη χαρά γύρω σου.