Τα Social Media ήρθαν για να μείνουν στην ζωή μας και όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο.

Μεγάλες επιχειρήσεις στο εξωτερικό ήδη άρχισαν να αλλάζουν τον τρόπο που διαχειρίζονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τρόπο επικοινωνίας με τους followers τους, για να κτίσουν μια πιο αποτελεσματική στρατηγική.

Ποια είναι τα οφέλη μιας αποτελεσματικής στρατηγικής;

 • Αυξημένο Brand Awareness
 • Ανάπτυξη ενός ευρύτερου κοινού
 • Καλύτερη σύνδεση με το κοινό σας
 • Αυξημένη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας
 • Δημιουργία καινούριων leads
 • Αύξηση στις πωλήσεις

Εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τα Social Media Strategies σας, τότε συνεχίστε να διαβάζετε.

 1. Ορίστε τους στόχους και τα πλάνα σας

Είναι σημαντικό να έχετε σταθερούς στόχους και πλάνα, εάν θέλετε να ξεκινήσετε αποτελεσματικά τις Social Media στρατηγική σας. Αν δεν ξέρετε τι θέλετε, πώς περιμένετε να το πετύχετε;

Δεν μπορείτε να μετρήσετε ή να εξελίξετε τις στρατηγικές σας με την πάροδο του χρόνου, εάν δεν έχετε ισχυρούς στόχους για να ξεκινήσετε. Οι στόχοι των Social Media strategies σας πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένοι με τις συνολικές marketing σας προσπάθειες.

Σύμφωνα με μια μελέτη, έχετε 30% περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας εάν γράψετε κάτω τους στόχους σας. Σε άλλες μελέτες ο αριθμός έφτασε μέχρι το 40%.

 1. Ερευνήστε και μάθετε για το κοινό σας

Η σύνδεση και η εμπλοκή με το κοινό σας είναι πάρα πολύ σημαντικό για το σημερινό digital marketing αν θέλετε να αυξηθεί το κέρδος σας.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα το κοινό σας;

 • Ερευνήστε το κοινό σας για να το κατανοήσετε καλύτερα.

Κοιτάξτε προσεκτικά τα δημογραφικά τους στοιχεία. Πάρτε μέρος σε συνομιλίες σε φόρουμ γεμάτα με το στοχευμένο κοινό σας. Απαντάτε σε όλα τα σχόλια στα social media account σας. Κρατήστε το feedback που σας παρέχουν 

 1. Content is K I N G!

Κάθε κομμάτι περιεχομένου που δημοσιεύετε στα Social Media πρέπει να είναι μελετημένο προσεκτικά. Εάν δημοσιεύετε απλός για να το δημοσιεύσετε, τότε ίσως να πρέπει να το αναθεωρήσετε.

Ανάλογα με το social network που δημοσιεύετε, θα πρέπει να μάθετε τους διάφορους τρόπους και σκοπούς δημοσίευσης κάθε δικτύου.

Ορίστε μερικά παραδείγματα:

 • LinkedIn – Ένα επαγγελματικό δίκτυο που είναι ιδανικό για ακροατήρια B2B. Περιλαμβάνει επίσης το LinkedIn Pulse, μια πλατφόρμα δημοσίευσης και διανομής περιεχομένου
 • Facebook – Σχεδόν όλοι έχουν λογαριασμό στο Facebook. Ιδιαίτερα κατάλληλο για περιεχόμενο σχετικό με ειδήσεις / ψυχαγωγία. Ενώ μερικές σελίδες στο Facebook έχουν πρόβλημα με μία σωστή εκτέλεση, τα Facebook Groups μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με το ιδανικό κοινό σας.
 • Instagram – Τέλεια επιλογή εάν το περιεχόμενό σας είναι εξαιρετικά αποδοτικό από θέμα οπτικής. Οι στατικές εικόνες και τα βίντεο λειτουργούν εξαιρετικά, αλλά δεν είναι τόσο καλοί στην οδήγηση κυκλοφορίας (traffic) πίσω στο blog σας.
 • Pinterest – Παρόμοιο με το Instagram, το Pinterest παίζει με ωραίο visual. Παρά το γεγονός ότι περιορίζεται σε στατικές εικόνες, μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην οδήγηση της κυκλοφορίας πίσω στο ιστότοπο σας.

Μόλις μάθετε τα διάφορα social media networks, μπορείτε να εστιάσετε σε αυτό που πιστεύετε ότι θα ταιριάξει στην επιχείρησή σας.

Ένα σημαντικό συστατικό για την επιτυχία ενός σωστού περιεχομένου είναι η χρήση των σωστών λέξεων. Ο τρόπος που παραδίδετε το μήνυμά σας θα διαφέρει ανάλογα με το social network στο οποίο δημοσιεύετε περιεχόμενο.

 1. Κρατήστε τις τακτικές πωλήσεων στο ελάχιστο

Το Traditional marketing βγήκε από το παράθυρο εδώ και πολύ καιρό. Στο εξωτερικό τουλάχιστον, στην Κύπρο τώρα άρχισε να γίνετε η μεταφορά από Traditional to Digital.

Οι πιστοί ακόλουθοι σας, δεν θέλουν να βομβαρδίζονται με πωλήσεις. Θέλουν να δημιουργήσουν πραγματικές σχέσεις μαζί σας.

Οι καταναλωτές θεωρούν πολύ δύσκολο όταν τα brands και οι επιχειρήσεις δημοσιεύουν υπερβολικό περιεχόμενο πωλήσεων.

 1. Επωφεληθείτε από το περιεχόμενο των βίντεο στη στρατηγική σας

Αν δεν ζείτε κάτω από ένα βράχο, τότε ξέρετε πόσο ισχυρό το περιεχόμενο των βίντεο έχει γίνει. Ειδικά στο Digital marketing.

Το 82% της συνολικής κίνησης των καταναλωτών θα προέρχεται από περιεχόμενο των βίντεο έως το 2021, σύμφωνα με μία έρευνα της Cisco.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι για τη χρήση ενός βίντεο για το social media strategy σας. Αλλά τα ζωντανά βίντεο (Facebook Live Videos)  είναι το καινούριο trend αυτή τη στιγμή.

Καταλήγοντας

Το social media marketing μπορεί να είναι σκληρή δουλειά αλλά τα οφέλη είναι δύσκολο να αγνοηθούν.

Εάν δεν το παίρνετε σοβαρά, θα χάσετε αναμφίβολα τους ακόλουθους σας, τους πελάτες, την ορατότητα στο διαδίκτυο και τις πωλήσεις.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις τακτικές για να τελειοποιήσετε τη στρατηγική των social media στις διαφορετικές πλατφόρμες, μέχρι να δημιουργήσετε μια νικηφόρα στρατηγική .

Απλά θυμηθείτε, τα κοινωνικά δίκτυα είναι για να συνδεόμαστε με τον άλλο, αλλά και για μια συνομιλία.

Αν δεν δίνεται προτεραιότητα  στο ακροατήριό σας, δύσκολα θα δείτε αποτελέσματα.