Πιθανών να σκέφτεσαι ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο και ότι η δύναμη της κριτικής είναι τόσο δυνατή σε σημείο που επηρεάζει άμεσα την αγοραστική δύναμη/απόφαση του καταναλωτή. Πολύ σωστά, συνέχισε να διαβάζεις!

[bctt tweet=”Σύμφωνα με το BrightLocal, 93% των αγοραστών διαβάζουν τις κριτικές μίας επιχείρησης προτού καταλήξουν στην αγορά ενός προϊόντος/υπηρεσίας.” username=”thkbiz”]

Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, οι 5-star κριτικές γυρίζουν σαν μπούμερανγκ εναντίων μας. Και ο πιο σημαντικός λόγος είναι στο γεγονός ότι υστερούν στο να μεταφέρουν το συναίσθημα της αυθεντικότητας. Τελευταία έρευνα που βασίζεται στην ψυχομετρία των χρηστών, έδειξε πως σε μία σελίδα όπου όλες οι κριτικές ανεξαιρέτως είναι 5-star, η πρώτη μας αντίδραση είναι η αμφισβήτηση. Πιστεύω πως αν το σκεφτείς ξανά ίσως να συμφωνήσεις.

Οι 100+ εξαιρετικές 5-star κριτικές σε μία επιχείρηση χωρίς καμία παρατήρηση/παράπονο, μας ωθεί στο να αμφισβητήσουμε κατά πόσο η συνολική κριτική είναι αληθής και αυτή μας η αντίδραση είναι απολύτως φυσιολογική.

Αντίθετα, σελίδες με κριτικές από 4.3-4.8/5 μεταφέρουν την αίσθηση της εμπιστοσύνης και της αυθεντικότητας, αφού το αποτέλεσμα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, ή τουλάχιστον σε αυτό το οποίο αναμένουμε.

Τέλος, οι κριτικές ανεξαρτήτως ποσότητας (1-5 αστέρια) που δεν συνοδεύονται με κάποιο σχόλιο ή τοποθέτηση από τον χρήστη, δεν έχουν σχεδόν καμία βαρύτητα εκτός από το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται στην συνολική κριτική της επιχείρησης.