“Το LinkedIn είναι η αγαπημένη μου πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης”, να μια φράση που δεν ακούς συχνά ή σχεδόν ποτέ.

Σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη πλατφόρμα αφορά 100% επιχειρήσεις και το περιεχόμενο το οποίο κυκλοφορά στην πλατφόρμα απευθύνεται κυρίως σε υψηλά στελέχη εταιρειών, ανθρώπους που αναζητούν επιχειρηματικές ευκαιρίες ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο που σχετίζεται με το Industry τους.

Με 220.000 ενεργούς λογαριασμούς στην Κύπρο, το κοινό δεν είναι πουθενά κοντά στην πλατφόρμα του Facebook, που έχει ένα τρομερό αριθμητικό πλεονέκτημα (κοντά στο 1.000.000 χρήστες σε όλο το νησί).

Πιο κάτω είναι οι 5 λόγοι που έχεις ή θα έπρεπε να έχεις λογαριασμό στο LinkedIn αν η επιχειρηματική σου τοποθέτηση στο διαδίκτυο είναι σημαντική.

Πως είναι το όνομα σου? Google it!

Η χρήση του Google Search είναι η νούμερα ένα προτεραιότητα για κάποιον να ψάξει εσένα ή την εταιρεία σου. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο λογαριασμός ή η σελίδα σου στο LinkedIn θα εμφανιστεί στις πρώτες σειρές της εξεύρεσης. Αυτό δίνει την δυνατότητα στο επόμενο σου εργοδότη, στον επόμενο σου πελάτη ή συνεργάτη να ψάξει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με εσένα. Πόσο έτοιμος είσαι?

“Go ahead, check it!”

Δώσε σε αυτούς που σε ψάχνουν αυτά που πρέπει

Το προσωπικό ή εταιρικό σου προφίλ στο LinkedIn θα πρέπει να περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό σου ή τα στοιχεία της εταιρείας σου αντίστοιχα. Η καθαρά επαγγελματική ταυτότητα της πλατφόρμας, δεν επιτρέπει την προβολή της καθημερινότητας σου ή του lifestyle σου (αν είσαι έξω για καφέ ή περίπατο με το σκύλο) εκτός αν αυτά συνδέονται άμεσα ή έμεσα με το επάγγελμά σου.

Η δύναμη της τοποθέτησης και του δικτύου

Οι συνδέσεις σου (αλλιώς φίλοι σου) στο LinkedIn είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την πλατφόρμα καθώς με βάση το δίκτυο σου, παίρνεις και την ανάλογη δυναμική τοποθέτησης. Για παράδειγμα, αν οι συνδέσεις ενός ατόμου που γνωρίζουμε είναι πολύ γνωστά και ενδιαφέροντα άτομα στον επαγγελματικό μας χώρο, αμέσως αυτό το άτομο παίρνει επιπλέον “credits” στα μάτια τα δικά μας. Έτσι βρες τους δυνατούς “παίκτες” στον χώρο σου και τον τρόπο να συνδεθείς μαζί τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι και το πιο εύκολο.

Ζέστανε τις σχέσεις σου με το δίκτυο σου

Μέρος του networking δεν είναι απλά μια αποδοχή στο αίτημα μας αλλά οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ του δικτύου μας. Προτείνουμε κυρίως σε νέες αλλά και υφιστάμενες συνδέσεις υψηλής προτεραιότητας, την προσωπική επικοινωνία μεταξύ μηνυμάτων ή εμπλοκής σε δικές του δημοσιεύσεις.

Ο πιο γρήγορος δρόμος στην επόμενη σου συνεργασία

Χωρίς αμφιβολία τα πάντα μετατρέπονται σε διαδικτυακή μορφή και όλος ο κόσμος πλέον αντιπροσωπεύεται από μια ψηφιακή παρουσία. Τα πάντα και οι πάντες ψάχνουν και ψάχνονται και η ερώτηση είναι όταν μας ψάξουν αν θα είμαστε εκεί. Το LinkedIn είναι η μοναδική πλατφόρμα με τις περισσότερες λεπτομέριες σχετικά με τους πελάτες και συνεργάτες σας και είναι στο χέρι μας να το εκμεταλλευτούμε.