Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας. Ο καθένας οφείλει να δίνει όλη του την ενέργεια στο να γίνει η καλύτερη έκδοση του εαυτού του.

Δεν είναι όμως μια εύκολη διαδικασία. Συχνά υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητά μας που δυσκολεύουν το έργο μας.

Μερικές φορές όμως, βάζουμε και εμείς οι ίδιοι εμπόδια στον εαυτό μας. Γι’ αυτό και μαζέψαμε πιο κάτω 5 πράγματα που μπορούμε να αποβάλουμε από τη ζωή μας για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα:

Φοβάσαι τις αλλαγές

Ο κόσμος αλλάζει. Όσο πιο συχνά το συνειδητοποιήσεις αυτό, τόσο πιο εύκολη θα κάνεις της ζωή σου.

Προσπάθησε να καλλιεργήσεις τη συνήθεια του να προσαρμόζεσαι σε αλλαγές. Έτσι, ποτέ δεν θα είσαι απροετοίμαστος, ούτε θα αντιμετωπίζεις με καχυποψία καθετί καινούργιο.

Αμφισβητείς τον εαυτό σου

Η διαχωριστική γραμμή των επιτυχημένων από τους μη, είναι η πίστη που έχουν στον εαυτό τους. Μπορεί να μεγάλωσες και να μην καλλιέργησες αυτή την αρετή, αλλά δεν πρέπει να αφήσεις την όποια αμφισβήτηση να σε καταβάλει.

Ο καθένας μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα, φτάνει η πίστη του να συναντά το πάθος και την όρεξη για δουλειά. Όταν κάνεις κάτι που λατρεύεις, τότε θα βρεθεί ο τρόπος ο οποίος θα σου ταιριάζει καλύτερα.

Ίσως, η όποια αμφισβήτηση να προκαλείται από ανθρώπους που βλέπεις τριγύρω, οι οποίοι έχουν τον τρόπο τους να ζουν και να αντιμετωπίζουν καταστάσεις. Μην πέσεις σ’ αυτήν την παγίδα. Βρες τον δικό σου τρόπο για να κάνεις αυτό που αγαπάς χωρίς να νιώθεις πως αντιγράφεις τρίτους. Δεν λειτουργούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο!

Ζεις στο παρελθόν

Το παρελθόν υπάρχει για να μας οδηγεί στο παρόν. Όχι για να ζούμε εκεί.

Αν έρθει μια αποτυχία, μην σταθείς εκεί. Μάθε το πολύτιμο μάθημα που έχει να σου διδάξει και βάλε τα θεμέλια για την επόμενη προσπάθεια.

Και το αντίθετο. Αν έρθει η επιτυχία, μην μείνεις σ’ αυτή. Μάθε από εκείνα που την προκάλεσαν και κτίσε το επόμενο βήμα με συνέπεια. Μην φοβάσαι να αλλάζεις!

Προσπαθείς να ικανοποιήσεις τους πάντες

Μια σημαντική λέξη που οδηγεί σε επιτυχία αλλά και σε προσωπική γαλήνη, είναι το «όχι». Δεν γίνεται να τους ικανοποιούμε όλους, ούτε χρειάζεται άλλωστε.

Μάθε πως είναι αδύνατο να ευχαριστείς όλο τον κόσμο, ακόμη κι αν το θες. Είναι δύσκολο, αγχώδες και μπορεί να έχεις αρνητική επίπτωση στη ψυχολογία σου, κυρίως αν το αφήσει να σε καταβάλει.

Επέτρεψε στον εαυτό σου να βοηθήσει όσους μπορεί, αλλά μην προσπαθείς να δώσεις τα πάντα σε όλους. Μάθε να λες όχι όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι με όρεξη, καλή διάθεση και σωστό τρόπο.

Σκέφτεσαι υπερβολικά

Η πολλή σκέψη μπορεί να δημιουργήσει νοητά προβλήματα. Δεν λέμε να μην σκέφτεσαι διεξοδικά ένα πρόβλημα, λέμε απλώς να μην γεμίζεις το μυαλό σου με όλων των ειδών τις λεπτομέρειες που μπορεί να δημιουργούν ένα πρόβλημα, παρά το αντίθετο.

Μερικές φορές, απλά πρέπει να χαλαρώσεις και να επιτρέψεις τις σκέψεις να έρχονται σε εσένα, παρά να τις κυνηγάς εσύ. Έτσι, και λιγότερο άγχος θα έχεις και περισσότερο χρόνο για να κάνεις μια δουλειά.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαλογισμό για να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου και να μάθεις να τις ελέγχεις από το να σε ελέγχουν. Εδώ προτείνουμε το Headspace.  

Συμπέρασμα

Μερικές φορές εμείς μόνοι μας δημιουργούμε τα προβλήματα που μας δυσκολεύουν την καθημερινότητα. Προσπάθησε να είσαι πιο δεκτικός στις αλλαγές, να μην αφήνεις τις σκέψεις σου να σε ελέγχουν και να δίνεις στον εαυτό του όσα πραγματικά αξίζει.