Το virtual reality (VR), θα το έχετε καταλάβει, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ή τουλάχιστον έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά, και το συγκεκριμένο trend ήδη τραβήξει σοβαρά την προσοχή των marketers οι οποίοι επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τα υπέρ που μπορεί να προσδώσει στις marketing ενέργειες τους. Από τη στιγμή που η εκτιμήσεις λένε ότι το virtual reality θα καταστεί βιομηχανία 1 δις δολαρίων, οι marketers σκέφτονται τρόπους να επωφεληθούν από την συγκεκριμένη τεχνολογία ώστε να προωθήσουν στους καταναλωτές τα προϊόντα και υπηρεσίες τους. Με την αυξανόμενη προμήθεια συσκευών VR και την εισαγωγή τους στα σπίτια, το VR marketing έχει τη δυνατότητα για περισσότερο reach και ανταπόκριση.

Πασίγνωστα brands έχουν ήδη λανσάρει καμπάνιες χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Πάμε να 4 από αυτά, πως το έχουν πετύχει.

Volvo

To brand αυτοκινήτων έχει προσθέσει το VR σαν μια σημαντική παράμετρος στις καθημερινές δραστηριότητες. Δημιούργησε ένα VR application για να προωθήσει το λανσάρισμα του νέου XC90 SUV και πιο συγκεκριμένα το application αυτό δίνει τη δυνατότητα στον επίδοξο αγοραστή την εμπειρία μέσω εικονικής πραγματικότητας, να νιώσει το συναίσθημα ενός test drive σε ψηλές ταχύτητες όπως θα βρισκόταν σε πραγματικές συνθήκες. Αυτό πιθανόν να προμηνύει και αλλαγή στο πως η βιομηχανία αυτοκινήτων θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να βιώνουν πλέον την εμπειρία οδήγησης στο μέλλον.

The New York Times

Ο ιστορικός εκδότης, χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα ώστε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο επικοινωνίας ειδήσεων και περιεχομένου στους αναγνώστες. Η πρώτη ενέργεια έγινε το 2015 μέσω συσκευών VR, τα Goodle Cardboards, τα οποία προωθούσαν το VR ντοκιμαντέρ, αναφορικά με τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στα παιδιά. Ο εκδοτικός οίκος μοίρασε δωρεάν ένα εκατομμύριο Cardboards στους συνδρομητές τους, ώστε να προωθήσει την παραγωγή σε VR. Η επόμενη ενέργεια έγινε το 2016, με την κυκλοφορία δεύτερης παραγωγής, σχετικά με ντοκιμαντέρ για τον πλανήτη Πλούτωνα, μέσω 300 χιλιάδων Cardboards τα οποία στάλθηκαν σε πιστούς online συνδρομητές.

McDonald’s

O γίγαντας των fast food, προώθησε τα Happy Meal κουτιά του, τα οποία μετά την χρήση μπορούσαν να μετατραπούν σε συσκευές VR. Ονόμασαν τις συσκευές McDonald’s Cardboard VR και στη Σουηδία μελετάτε σε πειραματικό στάδιο, πως να ενθαρρύνουν τους πελάτες να χρησιμοποιούν τις συσκευές για περαιτέρω χρήση της τεχνολογίας VR. Ήδη έχει ενσωματωθεί ένα διάσημο παιχνίδι, το Slope Stars, σε πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, σε συνεργασία με το brand το οποίο έχει να κάνει με την εμπειρία του σκι μέσω των VR συσκευών.

Coca-Cola

Τον περασμένο χρόνο, η Coca – Cola δημιούργησε ένα application, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Πολωνούς, μέσω εικονικής πραγματικότητας, να αντικαταστήσουν τον Άγιο Βασίλη. Το application έδινε την δυνατότητα, μέσω VR βίντεο, εμπειρίας μέσα από το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη στον κόσμο, εικονικά να πετάξουν μέσα από τα σύννεφα στον αέρα και να παραδώσουν δώρα, όπως ακριβώς πρέπει να γίνει