Η ζωή μας είναι πιο απλή από ότι την κάνουμε συνήθως. Συχνά περιπλέκουμε τα πράγματα και αυτό μόνο μπερδέματα μπορεί να προκαλέσει. Όχι μόνο σε εμάς αλλά και στην αλληλεπίδραση με άλλα άτομα.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να είναι πάντα έτσι. Αν το κοιτάξεις καλά το πράγμα, θα δεις πως η ζωή είναι όσο εύκολη ή όσο περίπλοκη την κάνεις. Και με το να αλλάξεις κάποιες μικρές συνήθειες, μπορείς να βλέπεις βελτίωση καθημερινά.

Σίγουρα στα μεγάλα προβλήματα χρειάζονται πιο δραστικές λύσεις. Όμως,  εκείνες τις μικρές, μαύρες στιγμές μπορείς εύκολα να τις βελτιώσεις αν αλλάξεις την αντίληψη γύρω σου.

Δεν θέλει ιδιαίτερο κόπο, θέλει απλά λίγη θέληση. Και τα πράγματα μπορούν να καλυτερέψουν.  

Γι’ αυτό κι εδώ γράφουμε 4 πολύ απλούς και καθημερινούς στόχους που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου:

  1. Ξύπνα πιο νωρίς

Όσο πιο νωρίς ξυπνάς, τόσο πιο μεγάλη είναι η μέρα. Και όσο πιο μεγάλη η μέρα, τόσα περισσότερα πράγματα μπορούν να γίνουν.

Όταν έχεις στόχο να ξυπνάς νωρίς, ακόμη και το Σαββατοκύριακο, βλέπεις πως υπάρχει ο χρόνος να ασχοληθείς με περισσότερα και να ολοκληρώσεις εκκρεμότητες.  

Βέβαια, για να ξυπνήσεις νωρίτερα πρέπει να κοιμηθείς νωρίτερα. Ένας καλός ύπνος βοηθάει στην παραγωγικότητα, τη συγκέντρωση και την καλύτερη απόδοση στις καθημερινές ασχολίες.

Γι’ αυτό, δεν στερείς ποτέ χρόνο από τον ύπνο σου!

2. Δούλεψε σήμερα πιο σκληρά από χθες

Η σκληρή δουλειά ανταμείβεται πάντα. Τα πολύ καλά πράγματα θέλουν συνήθως αρκετό κόπο μέχρι να επιτευχθούν. Όταν βάζεις πολλή δουλειά για να ολοκληρώσεις έναν σου στόχο, δυναμώνεις πολύ χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Πρώτον χτίζεις αυτοπεποίθηση. Δεύτερον, νιώθεις τη χαρά του να ολοκληρώνεις κάτι. Τρίτον μαθαίνεις να μην τα παρατάς, επειδή η αναγνώριση έρχεται στο τέλος. Και τέταρτο, δεν αφήνεις τον εαυτό σου σε αδράνεια.  

Οπόταν κάθε μέρα βάζε λίγο περισσότερη προσπάθεια σε εκείνο που έκανες χθες, για να ξέρεις πως καμία μέρα δεν θα πηγαίνει χαμένη.

3. Μην αγνοείς το σώμα σου

Η διατροφή και η άσκηση είναι συνδυασμός με ευεργετικά αποτελέσματα. Με αυτά τα δύο έχεις περισσότερη όρεξη, καλύτερη συγκέντρωση και χαμηλότερα επίπεδα άγχους.

Τρεις – τέσσερις μέρες την ημέρα επιβάλλεται μία καλή άσκηση, ενώ με προσεγμένη διατροφή, χαμηλή σε ζάχαρη και λίπη, θα νιώθετε πιο ανάλαφροι μέσα στην μέρα.

4. Μάθαινε καθημερινά κάτι καινούργιο

Η γνώση είναι αστείρευτη. Καθημερινά βρισκόμαστε μπροστά από χιλιάδες πληροφορίες που είναι ακατόρθωτο να τις συγκρατήσουμε όλες. Δεν πειράζει όμως, φτάνει να είμαστε επιλεκτικοί σε πράγματα που μαθαίνουμε.

Μπορείς να θέσεις ως στόχο να μαθαίνεις κάτι νέο κάθε μέρα, που μπορεί να αφορά σε δεξιότητες ή απλές γενικές γνώσεις.

Αν κάτι τέτοιο το βρίσκεις δύσκολο, μπορείς απλά να διαβάζεις. Το συχνό διάβασμα βοηθάει το μυαλό να ξεκουραστεί, μειώνει το άγχος και βοηθά στη συγκέντρωση.

Κλείνοντας

Τέσσερις μικροί, απλοί και καθημερινοί κανόνες που μπορούν να βοηθήσουν την καθημερινότητα και την παραγωγικότητά σου. Αν υπάρχει και κάτι που θες να προσθέσεις, μπορείς να το βάλεις στα σχόλια.