Το Live 360 του Facebook έκανε το ντεμπούτο του σε επιλεγμένα pages, τον περασμένο Δεκέμβριο. Χθες την Τετάρτη, η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο feature είναι πλέον διαθέσιμο για όλα τα προσωπικά προφίλ και pages.

To Facebook ανακοίνωσε επίσης ότι η δυνατότητα για το Audio 360, η οποία παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβρη θα ενσωματωθεί σύντομα στις συσκευές μαζί με το Live 360, ή εναλλακτικά θα μπορεί ο χρήστης να το χρησιμοποιεί από μόνος του μέσω amisonic μικρόφωνα. Η συσκευές η οποίες αυτή τη στιγμή μπορούν να τρέξουν Live 360 είναι όπως τις βλέπουμε με τη σειρά πιο κάτω. Το Samsung GEAR 360 (μοντέλο 2017), το Giroptic IO, το Insta360, η ALLie Camera, το Z CAM S1 και Nokia Ozo. Το Facebook δήλωσε ότι είναι σε συνεργασία με κατασκευαστές συσκευών είτε με ενσωματωμένη κάμερα είτε με αυτόνομη ώστε η λίστα των μοντέλων που θα μπορούν να υποστηρίξουν το Live 360, να μεγαλώσει.

Oι product managers Chetan Gupta και Abesh Thakur, έγραψα το πιο κάτω στο media blog του social network:

Για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει το feature του Live με μια 360 κάμερα, χρειάζεται να περάσει από μερικά απλά βήματα. Ενώνεται με το λογαριασμό του στο Facebook, ενεργοποιεί το privace post και δίνει μια περιγραφή. Όταν πάει live, έρχεται σε επαφή με σχόλια και αντιδράσεις, όλα κατευθείαν από το interface της κάμερας. Τώρα, με τη διάθεση του Live 360 σε όλους, είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε και το spatial audio, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να ζήσουν την εμπειρία και του 360 sound, ώστε η εμπειρία να είναι όπως την πραγματικότητα. Για να αρχίσει το Live 360, απλά ακολουθεί τις οδηγίες σε μία από τις κάμερες που το υποστηρίζουν ή δημιουργούν stream σε αυτόνομες κάμερες εδώ. Μπορούν επίσης να επισκεφτούν το website μας και να κατεβάσουν τον οδηγό του Live 360 ώστε να ανακαλύψουν τις καλύτερες πρακτικές για το καλύτερο αποτέλεσμα.