Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η παραγωγικότητα αφορά το χώρο εργασίας. Αν και όντως παίζει σημαντικό ρόλο, εντούτοις δεν περιορίζεται μόνο εκεί.

Είναι σημαντικό να είμαστε παραγωγικοί σε κάθε πτυχή της ζωής μας, για να απολαμβάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όλων μας των πράξεων.

Το να καταπιανόμαστε με ένα σωρό πράγματα, δεν μας κάνει παραγωγικούς! Μας κρατά απλώς απασχολημένους.

Το σημαντικό είναι να φέρνουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας και μάλιστα με επιτυχία. Γι’ αυτό κι εδώ προτείνονται 3 τρόποι για να το πετύχετε αυτό.

Για να τους δούμε:

1.Οργανωθείτε από πριν

Η καλύτερη συμβουλή για να είστε οργανωμένοι – και συνεπώς να ολοκληρώνετε καλύτερα τις εκκρεμότητες, είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι έχετε να κάνετε.

Αφιερώσετε τα τελευταία λεπτά στο γραφείο για να ετοιμάσετε μια λίστα για την αυριανή μέρα. Θα  ξέρετε τι πρέπει να γίνει, τι προτεραιότητες πρέπει να δοθούν και θα κάνετε καλύτερη διαχείριση χρόνου.

2.Τα “βαριά” πρώτα

Όλοι λίγο πολύ αποφεύγουμε τα βαρετά ή δύσκολα εγχειρήματα κατά τις πρωινές ώρες. Ωστόσο, θα βοηθήσει καλύτερα να ξεμπερδεύουμε μαζί τους όσο πιο σύντομα γίνεται.

Το πρωί είμαστε πιο φρέσκοι, επομένως έχουμε και πιο άμεσες λύσεις. Είμαστε επίσης πιο άνετοι από τις υποχρεώσεις που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας μέρας, οπόταν η προσοχή μας δεν διασπάται. Και τέλος, αν τελειώσουμε νωρίς, δεν θα είμαστε με το άγχος για τις υπόλοιπες ώρες.

3.Τελειώνετε με ό,τι καταπιάνεστε

Ένα λάθος που γίνεται συχνά, είναι να αφήνουμε στη μέση μία δουλειά και να καταπιανόμαστε με μια άλλη. Βέβαια, σε ένα περιβάλλον εργασίας, αυτό είναι αρκετά φυσιολογικό. Όμως επηρεάζει την παραγωγικότητά μας.

Είναι καλύτερα, όπου μπορούμε, να τελειώνουμε με μια μας εργασία και μετά να ξεκινούμε κάτι άλλο. Έτσι όλη η προσοχή δίνεται εκεί για καλύτερη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων μας.

Βοηθάει και καλύτερα στη διαχείριση άγχους. Αν γνωρίζουμε ότι ένα θέμα έχει επιλυθεί, τότε δεν θα χρειαστεί να το κρατάμε σε εκκρεμότητα και να το έχουμε στις έννοιες μας.

Η οργάνωση θέλει μια μικρή προσπάθεια. Όμως σας βάζει σε τάξη και σας βοηθάει να φέρετε εις πέρας καλύτερα τις δουλειές σας. Προσπαθήστε να ολοκληρώνετε άμεσα αυτό που κάνετε για να έχετε μετά χρόνο να ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Θα δείτε πως θα βελτιωθεί πολύ και η απόδοσή σας.