Σε όλες τις επιχειρήσεις αρέσει να ακούγεται το όνομά τους. Και μάλιστα να ακούγεται δυνατά. Να ακούγεται σε πολλές εκδηλώσεις, στον Τύπο, ή απλά να διαδίδεται από στόμα σε στόμα – που αυτό συνήθως αποτελεί και την καλύτερη μέθοδο Δημοσίων Σχέσεων.

Το να ακούγεται δυνατά το όνομα της επιχείρησης δεν είναι κάτι για λίγους. Ο καθένας που ακολουθεί ένα στρατηγικό πλάνο μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω προώθηση της εταιρείας του.

Γι’ αυτό κι εδώ δίνουμε 3 τρόπους που μπορούν αποτελεσματικά να βοηθήσουν στο να ακουστεί δυνατά και το δικό μας brand:

1.Μίλα με πάθος για τον χαρακτήρα της επιχείρησης

Ο κόσμος καταλαβαίνει το πάθος όταν το δει. Ο τρόπος με τον οποίο κάποιος μιλάει για κάτι που τον εκφράζει μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τρίτους.

Αν μιλάμε για την εταιρεία που δημιουργήσαμε, ή που είμαστε μέλη της, με τρόπο που δείχνει περηφάνια, τότε θα δημιουργήσουμε όμορφη εντύπωση σε όσους μας ακούνε.

Κι εδώ υπάρχει μια όμορφη πρόκληση για τους εργοδότες: κάντε τους υπαλλήλους να λατρέψουν το brand, για να μιλούν με πάθος και ειλικρίνεια γι’ αυτό.

Τρόποι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί. Ένας σίγουρος τρόπος με εγγυημένα αποτελέσματα, είναι να νοιάζεστε τόσο γι’ αυτούς, που να νιώθουν μέρος μιας οικογένειας. Μην ξεχνάτε πως οι υπάλληλοι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μιας επιχείρησης!

speak for company

2. Πες την ιστορία γύρω από το πρόβλημα που λύνεις

Μια λίγο διαφορετική προσέγγιση στο πως παρουσιάζουμε την επιχείρησή μας, είναι αυτή: αντί να επικεντρωθούμε στις υπηρεσίες ή στο προϊόν που έχουμε, να επικεντρωθούμε στο πρόβλημα και στον τρόπο αντιμετώπισής του.

Κάθε πρόβλημα προκύπτει λόγω κάποιων συγκυριών. Αυτές οι συγκυρίες, όταν συγκεντρωθούν, μπορούν να πουν μια ιστορία.

Αυτήν την ιστορία μπορείς να την αφηγηθείς αν είσαι καλεσμένος σε ένα event, ή να την γράψεις σε ένα κείμενο και να την αναρτήσεις στο σάιτ της εταιρείας. Γενικότερα, με την αφήγηση ιστοριών, ο κόσμος ταυτίζεται περισσότερο μαζί σου – άρα σιγά σιγά δημιουργείται μια όμορφη σχέση μεταξύ σας.

cooperation

3.Ζήτα από τους πελάτες να σου πουν την ιστορία τους

Ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσεις θόρυβο, είναι να βάλεις τους πελάτες να μιλάνε αντί για εσένα. Πώς με τη βοήθεια που πήραν από την επιχείρησή σου, κατάφεραν να λύσουν ένα πρόβλημα.

Βέβαια, αρκετοί κάνουν κατάχρηση της μεθόδου αυτής, καθώς βλέπουμε συχνά ψεύτικες (ή πληρωμένες) δηλώσεις ή testimonials, που ένα έμπειρο μάτι μπορεί να τις αναγνωρίσει.

Εδώ το μυστικό είναι κάτι πολύ απλό. Μην βάλεις κανέναν να μιλήσει σκόπιμα. Βρες κάποιους που πραγματικά έχουν επωφεληθεί και θα ήθελαν να το μοιραστούν με τρίτους. Και φυσικά, δείξε την ευγνωμοσύνη σου με το να τους κάνεις κάποιο δώρο.

Αυτοί οι πελάτες είναι μεγάλο κέρδος και όλοι τους θέλουμε στις επιχειρήσεις μας!

Αν έχετε κι εσείς κάποια συμβουλή να προτείνετε, μπορείτε να την γράψετε πιο κάτω!