Η λέξη mobile στην digital εποχή που διανύουμε είναι απόλυτα γνωστή στο ευρύ κοινό και αν η ιστοσελίδα σας δεν είναι optimized για mobile σκοπούς, τότε είναι σχεδόν ανύπαρκτη από τον ιντερνετικό χάρτη.

Τι στο καλό είναι τώρα αυτό το mobile-friendly?

Αναφέρεται στις ιστοσελίδες όπου το περιεχόμενο προσαρμόζεται στην οθόνη του επισκέπτη, αλλάζοντας την θέση του.

Και που ξέρω αν η ιστοσελίδα μου είναι mobile-friendly?

Η Google σου παρέχει όλα τα εργαλεία για να ελέγξεις την αποδοτικότητα της ιστοσελίδας σου. Δες τα δικά σου αποτελέσματα ΕΔΩ.

Image result for mobile use

1. Οι mobile συσκευές είναι παντού!

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιστήμονας για να αντιληφθεί την μαζική χρήση των smart phones, η οποία ξεκινά από νεαρές ηλικίες μέχρι και σε άτομα που δεν πίστευες ποτέ ότι θα βρίσκανε με την τεχνολογία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Από συσκευές σαν και αυτές ψάχνουν την ιστοσελίδα σας. Πόσο mobile-friendly είστε?

2. Αυξάνει την επισκεψιμότητα, εμπειρία και conversions.

Με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις της Google (21 Απριλίου), οι mobile-friendly ιστοσελίδες έχουν προτεραιότητα στην σειρά κατάταξης εξέυρεσης, αφού περισσότερο από το 50% των Search γίνονται από κινητές συσκευές. Η ευχάριστη και γρήγορη πλοήγηση στην mobile-friendly ιστοσελίδα σας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση του conversion rate ενός website, την αύξηση της επισκεψιμότητας και τη μείωση του bounce rate.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Απαραίτητη προϋπόθεση αν περιμένετε αποτελέσματα από την ιστοσελίδα σας.

3. Από τα Social Media περιμένετε το Traffic σας.

Ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους των Social Media Marketing Strategies, είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα μας. Διαφημίζουμε μέσα από τα κανάλια των Social Media, δίνοντας τις πιο σημαντικές πληροφορίες, που “αναγκάζουν” τον αναγνώστη να συνεχίσει την πληροφόρηση του στην ιστοσελίδα μας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αφού θα πετύχετε τον στόχο να τον βάλετε στην ιστοσελίδα σας, βεβαιωθείτε ότι η εμπειρία του είναι αυτή που προσφέρει και η εταιρείας σας.

Για περισσότερους λόγους δείτε το πιο κάτω βίντεο,

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Το περιεχόμενο που εμπιστεύεται περισσότερο το κοινό σας